Videograf sau cameraman? Este diferenta intre ei?
24 aprilie 2018
Succesiunea momentelor, timp si ce se intampla?
24 aprilie 2018

Servicii foto video legale sau nu, daca pretul este mic?

Oare este bine sa aveti servicii foto video legale?

Multi ma intreaba daca emit facturi, daca am firma, daca fac contract, etc.

Bune intrebari si pot spune pertinete, daca ne gandim in ce perioada traim.

Prin serviciu spun atat foto, video, muzica, sala, aranjamente, etc.

Tuturor clientilor le recomand pe langa vizualizarea portofoliilor, recomandarilor si studiului “individual” sa verifice direct sau indirect legalitatea serviciilor dupa codul CIF (Cod de Identificare Fiscala) – toate firmele din Romania au asa ceva. Asta inseamna ca o sa aveti servicii foto video legale. Pe baza acestui cod puteti verifica legalitatea, tipul de serviciu oferit, numarul de angajati, daca este in faliment/restante, daca are cazier fiscal si multe altele…doar cu o simpla cautare pe google.

De ce spun asta? Indiferent cine sunt cei ce va ofera un serviciu, acesta trebuie sa respecte unele conditii bine stabilite contractual. Nu cred ca vreti sa ajungeti in situatia in care, in urma unor probleme (indiferent de ce natura) sa nu aveti posibilitatea recuperarii (cel putin financiare) a cheltuielilor gestionate acelui serviciu.

Mai nou si directiile de control si inspectii ale ANAF incep din ce in ce sa isi faca treaba si au plecat in control pe teren.

Bun…acum puteti spune…ce ma intereseaza pe mine…eu sunt client. Nu, gresit… deoarece dumneavoastra aveati obligatia sa cereti bon fiscal/chitanta pentru un serviciu platit, astfel incat ajungeti sa fiti “complice” la evaziune fiscal (vreti sa iesiti mai ieftin). Nu cred ca se ajunge pana acolo, dar … este bine de evitat. Un MARE dezavantaj cu firmele “la negru” este momentul controlului. Practic acel serviciu isi INCETEAZA TOTAL ACTIVITATEA, astfel ve-ti ramane FARA acel serviciu la eveniment.

Mai jos o sa va descriu avantajele si dezavantajele unei firme fata de un serviciu la “negru”:

Avantaje:
Garantarea serviciului (exista agentii specializate: OPC) unde puteti apela in cazul unor probleme contractuale
Dezavantaje:
costuri pentru servicii (in general) putin mai ridicate (pentru a acoperi si cheltuielile catre stat / birou / angajati)

Sper ca informatiile va sunt de ajutor si nu va doresc decat sa “ALEGETI INTELEPT” tinand cont de faptul ca evenimentul nu se poate repeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *